Мексика. Як дістатися та перетнути кордон

Вимоги в’їзду до Мексики залишаються загальними. Громадяни України можуть в’їжджати та перебувати за електронним дозволом протягом 180 днів. Для продовження легального перебування їм слід звернутися до міграційної служби Мексики (Instituto Nacional de Migración) за місцем подальшого перебування у країні.

З 01.01.2022 було знято обмеження, введені у зв’язку з пандемією коронавірусу, на в’їзд на територію Мексики. Необхідність негативного ПЛР-тесту, сертифіката про вакцинацію, самоізоляція не потрібні.

Електронна система авторизації, або електронна віза, – це механізм, який застосовується до громадян України для того, щоб подорожувати до Мексики літаком з метою туризму!

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Немає необхідності отримувати візу в Посольстві Мексики, оскільки перебування планується без дозволу на здійснення оплачуваної діяльності та з метою туризму, транзиту через Мексику, встановлення бізнес-контактів (наприклад, відвідування нарад, візити, навчання чи консультації в Мексиці), релігійної діяльності, технічної роботи у компаніях (без отримання оплати в Мексиці), благодійної діяльності, спорту, транспортування товарів, лікування, відвідування ярмарку або конференцій, а також проведення досліджень, що не передбачають періоду, що перевищує 180 днів.

Електронний дозвіл на перебування в Мексиці є безкоштовним, дійсним для одного в’їзду з максимальним терміном протягом 180 днів.

Роздрукований електронний дозвіл необхідно показати разом з паспортом та квитком на літак представнику авіакомпанії при оформленні посадки на рейс. Авіакомпанія перевірить інформацію, і якщо вона виявиться правильною, посадка буде дозволена.

Якщо людина подорожує до Мексики не з метою туризму, вона повинна надати документ, що обґрунтовує мету її поїздки (відрядження, навчальна діяльність тощо).

Українські біженці приймаються Мексикою без зайвих обмежень. Треба лише надати український паспорт, щоб засвідчити свою особистість.