Мережею шириться новий фейк про Залужного

Створені фейкові сайти на ім'я Залужного збирають дані громадян

Аноніми створили фейкові сайти "Залужний2024", які ведуть на анонімні телеграмботи та збирають інформацію від користувачів. Ці сайти призначені для збору особистих даних, адреси або запису до якихось організацій. Про це повідомив політичний діяч Антон Швець у своєму пості на Facebоok.

“Я гарантую, що це не сайти Залужного. Я думаю, що він особисто заявить про свою участь в будь-яких виборах, які можуть відбутися”, – підкреслив Швець.

Швець відзначив, що ці сайти були створені росіянами і призначені для збору інформації про українських громадян. Ці дані потім можуть бути використані в розвідувальних або диверсійних операціях. Внаслідок використання штучного інтелекту, створення фейкових відеозаписів з участю Залужного, які передають важливу інформацію, не є складною задачею, зауважив Швець. Він закликав громадян не піддаватися провокаціям та не поширювати сумнівну інформацію.

“Не реєструйтеся на таких сайтах, ви передаєте інформацію ворогу. Використовуйте лише офіційні сторінки (наприклад, офіційний телеграм Залужного),” – закликав Швець.

Він додав, що будь-які повідомлення, дії або позиції Залужного буде ймовірно заявлено на його офіційних сторінках, а не на анонімних сайтах. Все інше з високою ймовірністю є російською провокацією. Політик звернувся до СБУ з проханням реагувати на ситуацію, оскільки фейкові сайти вже працюють другу добу. Всі докази він готовий передати правоохоронним органам, щоб не поширювати фейки ще більше.

Раніше російські пропагандисти запускали фейк про Залужного

Раніше російські пропагандисти створили фейк про те, що головнокомандувач ЗСУ Залужний намагається провести державний переворот. Президент України Володимир Зеленський повідомив про відставку Залужного після зустрічі з ним, на якій обговорювалося оновлення Збройних сил України і висловлювався подяку главкому за захист країни. Згодом Зеленський призначив Залужному та Буданову звання Герої України.