Мерка Парижа віддала гідрокостюм, у якому купалася у Сені, до музею Олімпіади

Мерка Парижа в гідрокостюмі в музеї Олімпіади
Мерка Парижа в гідрокостюмі в музеї Олімпіади

Мерка Парижа Анн Ідальго заявила, що вона пожертвувала гідрокостюм, у якому купалася у річці Сена перед початком Олімпійських ігор, музею Олімпіади.

«Від церемонії відкриття до змагань із тріатлону Сена перебувала у центрі уваги на Олімпіаді-2024. Це важливо, оскільки саме Ігри допомогли нашій річці знову стати придатною для купання. Це ілюструє те, яку спадщину може залишити Олімпіада. Цей сувенір є символом плодів нашої багаторічної роботи. Я пишаюся тим, що він стане експонатом Олімпійського музею у Лозанні», – написала Ідальго.

Деякі екологи підтверджували, що якість води в Сені напередодні Олімпіади не відповідає нормам для купання, але інші дослідження показали, що якість води покращилася до допустимих значень.

Літні Олімпійські ігри проходили у Парижі та 16 інших містах в різних частинах Франції, а також на острові Таїті. На цих іграх був дебют брейкдансу як олімпійського виду спорту, і вони стали останніми під керівництвом Томаса Баха.

Ігри 2024 року

Ігри 2024 року були першими, на яких була однакова кількість спортсменів серед чоловіків і жінок. Вартість цих ігор становить 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття відбулася 26 липня 2024 року за межами стадіону Трокадеро. Парад націй пройшов по річці Сена, а офіційна частина відбулася на площі Трокадеро, де був споруджений тимчасовий «міні-стадіон». Маршрут параду демонстрував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Режисером цієї церемонії був Тома Жоллі.

Читайте також