Meta анонсувала підписку на Facebook та Instagram: скільки коштуватиме

Американська компанія Meta, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, оголосила про запровадження платної підписки для європейських користувачів. Згідно з новими правилами ЄС щодо захисту персональних даних, Meta пропонує користувачам можливість придбати безрекламну версію цих платформ за плату.

Вартість підписки складає €9,99 на місяць при покупці через Інтернет або €12,99 на місяць через магазини додатків Google або Apple. Наразі ця послуга доступна для всіх користувачів старше 18 років і охоплює всі пов'язані акаунти.

Окрім того, з 1 березня наступного року підписники будуть зобов'язані сплачувати додаткову плату за кожен додатковий пов'язаний профіль в Центрі Meta-акаунтів. Вартість цієї послуги складатиме близько €6 на місяць при оплаті напряму або €8 при оплаті через магазини додатків.

Зазначимо, що Михайло Федоров, Заступник Міністра цифрової трансформації України, не рекомендує українським користувачам використовувати російські соціальні мережі. За його словами, найбільш захищеним месенджером в Україні є Signal, а після нього йдуть WhatsApp, Trema, Facebook Messenger і Telegram.