Meta ліквідувала мережу китайських акаунтів, які поширювали фейки про Україну

Компанія Meta прийняла заходи для видалення фейкових акаунтів, які були поширені у Китаї. Згідно з повідомленням BBC, ці боти активно публікували контент, який мав суперечливий характер і стосувався допомоги, що надавалася Україні.

Відзначається, що ці користувачі претендували на американський профіль, тоді як вони фактично поширювали брехливу інформацію про США, Китай та російську війну проти України.

Ці фейкові акаунти використовувались для обговорення питань, що стосувалися абортів, культурної боротьби та допомоги від США для України.

Meta не пов'язала ці профілі з китайськими чиновниками, однак було помічено збільшення таких мереж у Китаї перед президентськими виборами у США, які заплановані на 2024 рік.

За даними компанії Meta, Китай став третьою найбільшою країною по кількості бот-мереж після Росії та Ірану.

Загалом, китайська мережа складалася з понад 4700 акаунтів, які використовували фотографії та імена, скопійовані з інших користувачів з усього світу. Крім того, ці боти лайкали один одного записи.

Не завжди ці фейкові акаунти поширювали неправдиву інформацію, але їх пости створювали враження, що деякі політичні точки зору є популярнішими, ніж вони є насправді.

Компанія Meta також виявила дві менші мережі. Одна з них була базована в Китаї і приділяла особливу увагу Індії та Тибету, а інша – в Росії. Ці мережі активно поширювали англомовні повідомлення про вторгнення в Україну та рекламували канали в Telegram.

Нагадаємо, що у липні вже повідомлялося, що користувачі Twitter з перевіреною позначкою (синя галочка) поширюють серед своїх фолловерів фейкову інформацію про війну в Україні, коли Російська Федерація являється агресором.