Meta видалила деякі акаунти напередодні президентських виборів у Молдові

Логотип Meta, зображення акаунтів українською
Логотип Meta, зображення акаунтів українською

Meta видалила групу фейкових акаунтів, націлених на молодован з Росії

Компанія Meta Platforms видалила мережу групових акаунтів, призначених для російськомовних мешканців Молдови перед виборами 20 жовтня, через порушення політики компанії щодо фейкових акаунтів. Про це повідомляє Reuters.

Фейкові акаунти розміщували критику на адресу президентки Майї Санду, проєвропейських політиків і надмірну близькість Молдови до Румунії. Вони також підтримували проросійські партії в Молдові.

Компанія заявила, що видалила сім акаунтів у Facebook, 23 сторінки, одну групу і 20 акаунтів в Instagram за порушення своєї "скоординованої політики щодо неавтентичної поведінки".

За даними Meta, близько 4,2 тис. акаунтів підписалися на одну або кілька з 23 сторінок, а близько 335 тис. акаунтів підписалися на один або кілька акаунтів в Instagram.

Meta сконцентрувалася на блокуванні десятка фіктивних російськомовних новинних брендів, що видають себе за незалежних користувачів на різних інтернет-платформах, включаючи Facebook і Instagram, що належать Meta, а також Telegram, OK.ru і TikTok.

Нагадаємо, що в Молдові месенджер Telegram заблокував канали олігарха-втікача Ілана Шора та його соратників.

До речі, Придністровський регіон Молдови має намір провести референдум щодо ставлення до Європейського Союзу. Тирасполь звинуватив Кишинів в небажанні враховувати голоси мешканців Придністров'я на конституційному референдумі щодо приєднання країни до Євросоюзу.

Читайте також