«Метінвест» розширює виробництво для армії: нові бункери та мінні трали на фронті (фото)

Метінвест розширює виробництво для армії: нові бункери та мінні трали на фронті (фото)
Метінвест розширює виробництво для армії: нові бункери та мінні трали на фронті (фото)

Метінвест розширює виробництво оборонної продукції для ЗСУ

Компанія «Метінвест» розширила лінійку оборонної продукції для Збройних Сил України під час війни. З початку вторгнення у 2022 році, компанія почала виробляти сталеві пластини для бронежилетів, що були необхідні на фронті. Надалі, «Метінвест» виробляв бронежилети великого класу захисту, протитанкові їжаки, польові пічки, скоби для будівництва захисних споруд, бронезахист для автомобілів та пристрої для захисту від дронів-камікадзе.

У 2023 році компанія почала виробництво протимінних тралив та підземних бункерів для швидкого розгортання оборонних позицій. «Метінвест» також виготовляє підземні бункери з хвилястої сталі для нових ліній оборони. Крім того, компанія розробляє укриття для командних пунктів, які забезпечують безперервне керування військовими діями у безпечних умовах.

За словами операційного директора «Метінвесту» Олександра Мироненка, ці пункти необхідні для координації дій на лінії фронту. Виробництво оборонної продукції стикається з проблемою браку людських ресурсів, тому компанія закликає до залучення приватних компаній у цю сферу.

Читайте також