"Ми візьмемо в руки зброю": Польща готується до неминучої війни

Міліціонери зі зброєю у руках
Міліціонери зі зброєю у руках

Очільник Генерального штабу збройних сил Польщі, генерал Веслав Кукула, на урочистому відкритті навчального року в Академії сухопутних військ заявив, що нинішнє покоління поляків може доведеться брати участь у збройному конфлікті.

Усе свідчить про те, що ми те покоління, яке зі зброєю в руках стане на захист нашої країни. І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну. Ми в ній переможемо

За даними польського новинного агентства PAP, генерал Кукула підкреслив, що демографічна криза є одним з найбільших викликів. Він зазначив, що темпи набору на службу зменшуються, тому необхідно будувати більшу армію та впроваджувати загальну службу. За цією моделлю, повинні бути присутні професійні військові, солдати запасу та територіальна оборона.

У липні, генерал Кукула заявив про необхідність підготовки польської армії до повномасштабного конфлікту.

Згідно з даними НАТО, у 2024 році витрати Польщі на оборону досягли 4,12% ВВП, що є найвищим показником серед країн-членів альянсу. Планується, що до кінця 2024 року чисельність польської армії зросте до понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю в НАТО.

Читайте також