Міг бути заброньований і не йти на фронт. Згадаймо енергетика Олександра Плахуту

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиї життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олександра Плахуту.

Олександр Плахута, військовослужбовець (позивні Плах, Салман), загинув 19 січня 2023 року біля селища Серебрянка Донецької області під час бойового завдання, захищаючи Україну від російських загарбників.

Олександр народився 5 жовтня 1981 року у Шостці Сумської області. Закінчив хіміко-технологічний технікум ім. Кожедуба і був активним спортсменом. Він двічі став переможцем у змаганнях з карате. Олександр також любив мандрівки і вивчав історію України.

"Брат багато років займався спортом. Останнім часом ходив на тренування і жив активним способом життя. Він ніколи не палив і не вживав алкоголь. Все, що робив, робив для того, щоб бути корисним державі", - розповіла сестра полеглого воїна Наталія Мамчур.

Олександр отримав три вищі освіти: електротехнічну, юридичну та освіту в галузі державного управління. Він був провідним інженером в компанії "Укренерго".

Сестра розповіла, що Олександр приєднався до антитерористичної операції у 2015-2016 роках і був добровольцем. Вона також згадала його як чесну, справедливу, сміливу та скромну особистість. Він завжди готовий був допомогти та підтримати і мріяв про вільну, квітучу країну без корупції.

Ми всі вшановуємо пам'ять Олександра та всіх громадян України, які загинули від рук російських загарбників. Вони творять історію нашої країни і ми ніколи не забудемо їх жертву.