Мільйонні штрафи та увʼязнення. Одна з країн Європи заборонила сурогатний туризм

Картина судебного заседания по сурогатному туризму
Картина судебного заседания по сурогатному туризму

Італія заборонила виїзд за кордон для пар, які хочуть народити дитину через сурогатне материнство. Закон був ухвалений сенатом країни внаслідок голосівання, проведеного з результатом 84 "за" та 58 "проти". Цей закон викликав критику з боку ЛГБТ-спільноти.

Противники цього закону, які висловили свою думку під час протесту, стверджують, що він ускладнює можливість мати дітей, що є серйозною проблемою в країні зі спадом народжуваності.

«Якщо у когось народжується дитина, йому слід дати медаль. Тут замість цього вас відправляють у в'язницю... якщо у вас немає дітей традиційним способом. Це жахливий закон. Такого немає в жодній країні світу», - заявив Франко Грілліні, ЛГБТ-активіст.

Сенаторка Лавінія Меннуні, член партії "Брати Італії", висловила підтримку закону, заявивши, що материнство є унікальним і не можна його замінити. Вона заявила, що цими заходами хочуть боротися з сурогатним материнством.

Цей закон є частиною соціально-консервативної програми прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка вважає себе християнською матір'ю. Вона стверджує, що діти повинні виховуватися тільки в сім'ях з чоловіком і жінкою.

Джорджа Мелоні вже раніше виражала свою неприхильність до сурогатного материнства та одностатевих "шлюбів". Вона зобов'язується продовжувати боротьбу з політикою, яка дозволяє гомосексуальним парам усиновлювати або мати дітей через сурогатне материнство.

Закон також розширює дію заборони на сурогатне материнство на громадян, які виїжджають до країн, де цей процес є легальним, і передбачає покарання у вигляді двох років ув'язнення та штрафу до 1 мільйона євро.

Читайте також