Суд в Італії оштрафував журналістку за висміювання росту прем'єрки Мелоні

Журналістка отримує штраф за принизливі коментарі
Журналістка отримує штраф за принизливі коментарі

Журналістку Джулію Кортезе засудили суд у Мілані та вимагають виплати прем'єр-міністерці Італії Джорджії Мелоні 5 тисяч євро за критику її зросту в соцмережах. Джулію визнано винною в наклепі та оштрафували 1200 євро за публікацію у Twitter у жовтні 2021 року.

Сварка між журналісткою та Мелоні почалася три роки тому, коли Мелоні очолювала опозиційну партію "Брати Італії". Кортезе опублікувала муляж фотографії Мелоні з нарисованим образом Беніто Муссоліні. Тоді лідерка заявила про позов до суду через фальсифіковане фото.

На це Кортезе відповіла: "Ти мене не лякаєш, Джорджа Мелоні. Зросту твого всього 1,2 метри. Я навіть не бачу тебе".

Суд визнав журналістку винною у наклепі за посиланням на зріст Мелоні. Після вироку Кортезе висловила занепокоєння стосовно свободи вираження поглядів та інакшої журналістської думки у Італії.

Джулію Кортезе має право оскаржити вирок суду, а адвокат Мелоні заявив, що прем'єрка пожертвує будь-яку компенсацію на благодійність.

Тим часом, Європейський Союз загрожує соцмережі Twitter масивними штрафами через проблеми з прозорістю. Одна з причин - надання "галочки" (верифікації) не перевіреним користувачам.

Читайте також