Мінцифри оцінило, скільки годин без світла зможуть працювати Київстар, lifecell та Vodafone

логотипи операторів зв'язку
логотипи операторів зв'язку
За інформацією Міністерства цифрової трансформації України, провідні мобільні оператори країни активно готуються до можливих тривалих відключень електроенергії, здатних забезпечити роботу мереж протягом 4-6 годин без зовнішнього живлення.

За даними "Суспільного", Мінцифри повідомив, що більшість мереж можуть функціонувати без живлення приблизно 4 години. Однак оператори постійно покращують свої системи резервного живлення.

Київстар повідомив, що 60% їхніх станцій можуть працювати понад 4 години, а 40% - 2-3 години. Компанія планує збільшити кількість станцій з автономним живленням до 6 годин та поставити генератори для роботи до трьох днів.

Мобільні оператори

lifecell обладнала більшість з понад 10 тисяч базових станцій новими літій-іонними батареями, що забезпечують до 4 годин автономної роботи. Понад 1700 станцій підключено до генераторів.

Vodafone Україна також має тисячі базових станцій з літій-іонними акумуляторами, що забезпечують автономність від 4 до 6 годин. Компанія розглядає можливість встановлення дизельних генераторів на критично важливих об'єктах.

Проте Прибітько зауважив, що досягнення вимоги 10-годинної автономної роботи базових станцій до 1 лютого може становити проблему для операторів.

Крім того, раніше мобільні оператори розповіли, як залишатися на зв'язку під час відключень електроенергії.

Читайте також