Мінцифри запустило безоплатне навчання з користування штучним інтелектом

Безкоштовне навчання з користування штучним інтелектом
Безкоштовне навчання з користування штучним інтелектом

Міністерство цифрової трансформації України спільно з компанією Netpeak Group випустили безкоштовний курс "Від початківця до експерта в ШІ". Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

«Штучний інтелект - це тренд, який інтегрують уряди та великі технологічні компанії. ШІ стає геймченджером, як смартфони чи бездротовий інтернет декілька років тому. У Мінцифрі ми також тримаємо ШІ у фокусі та плануємо впровадити його в ключові державні проєкти й цифрові продукти», - зазначений у повідомленні.

За прогнозами Міжнародного валютного фонду, штучний інтелект впливатиме на 40% робочих місць у всьому світі, тому краще почати працювати з ним уже зараз. ШІ допоможе оптимізувати роботу та прискорити виконання рутинних завдань.

«Разом з Netpeak Group випустили безкоштовний курс "Від початківця до експерта в ШІ", на якому можна навчитися використовувати ШІ для написання текстів, створення зображень, розв'язання математичних задач тощо. Навчання відбувається на реальних кейсах - учасники створюють пісні, пишуть тексти, доглядають за рослинами та ремонтують зламані пристрої за допомогою штучного інтелекту», - заявив Михайло Федоров.

Долучитися до курсу можна за посиланням.

Нагадаємо, співзасновник Microsoft Білл Гейтс висловив думку, що штучний інтелект полегшить боротьбу зі зміною клімату. Гейтс вважає, що ШІ відіграватиме більш значну роль у цій сфері, допомагаючи спростити процес інновацій.

Також влада Аргентини планує використовувати штучний інтелект для передбачення майбутніх злочинів до їх здійснення. А Болгарія стане першою країною, яка проведе олімпіаду зі штучного інтелекту.

Читайте також