Міненерго анонсувало підвищення тарифу на світло

Міненерго анонсувало підвищення тарифу на світло

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що планується підвищення тарифів на електроенергію в Україні. Вона наголосила, що хоча рішення ще не ухвалене, обговорення про це вже йдуть. Проблема полягає в тому, що російські хакери атакують українські енергетичні об'єкти, через що вже втрачено значну кількість генеруючих потужностей. Гринчук зазначила, що стабільна робота енергетичної системи України стає дедалі важчою.

За її словами, підвищення тарифів на електроенергію незабаром відбудеться, але рішення ще не ухвалене. Тривають дискусії та розрахунки. Це підвищення необхідне для підготовки до наступного опалювального сезону. Розглядається можливість підвищення ціни на електроенергію для населення з 2,64 до 3,5-4 грн/кВт-год.

У зв'язку зі складною ситуацією в енергетиці, Кабінет міністрів також розглядає можливість введення аварійних відключень світла для побутових споживачів в разі дефіциту електроенергії. Зараз аварійні відключення вже запроваджено для бізнесу, але якщо ситуація погіршиться, вони можуть поширитися і на побутових споживачів.