Міненерго: Через нічну атаку можуть змінитися графіки відключень світла

Атака на Міненерго може змінити графіки відключень світла
Атака на Міненерго може змінити графіки відключень світла

Міністерство енергетики повідомило, що через масовану нічну атаку Росії на енергосистему України можуть змінитися графіки відключень світла.

Сьогодні, 1 червня, з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах будуть застосовуватися обмеження для побутових та промислових споживачів.

Міненерго попереджає, що обсяги обмежень можуть змінюватися через масштабні російські атаки на енергосистему та дефіцит потужності, які є основною причиною відключень.

В ніч на 1 червня в Україні протривала повітряна тривога, пов'язана з атакою ракет і БПЛА. У Вінниці було чутно вибух, а система ППО працювала в Київській області. В Запоріжжі також лунали вибухи.

У Вінниччині внаслідок атаки зайнялася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури, а в Дніпропетровщині окупанти атакували енергетичну інфраструктуру ракетами і дронами. Три об'єкти критичної інфраструктури у Львівській області отримали по шість крилатих ракет.

Загалом, енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях були атаковані Росією в ніч на 1 червня.

Читайте також:

  • Масований нічний удар по Україні: Зеленський показав відео наслідків
  • Ракетна атака на Запоріжжя: перекрито рух Дніпровською ГЕС (фото)
  • Масований обстріл України: під удар потрапили дві теплоелектростанції

Читайте також