Міненерго назвало найбільший пріоритет для української енергосистеми

Найважливіші пріоритети української енергосистеми
Найважливіші пріоритети української енергосистеми

Пріоритети української енергосистеми: захист енергооб'єктів та підготовка до зими

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що найважливіше завдання для української енергосистеми - це захист енергооб'єктів та підготовка до осінньо-зимового періоду. Завдяки наполегливій праці енергетиків, було відновлено багато потужностей і зроблено енергосистему більш стабільною. Однак, робота триває, оскільки основний виклик чекає напередодні - це зима.

В той же час, Україна працює над захистом енергооб'єктів, зокрема забезпечувати протиповітряну оборону та здійснювати заходи з фізичного захисту.

Для швидкого відновлення енергосистеми використовуються внутрішні державні ресурси та міжнародна допомога. Була створена спеціальна робоча група для координації міжнародної допомоги та проведення ремонтів та відновлення. Також активно розглядаються фінансові програми для забезпечення енергонезалежності українців.

Хоча ситуація в українській енергосистемі вже покращилася, а відключення світла зменшилися, генеральний директор компанії "Yasno" Сергій Коваленко радить не розслаблятися і продовжувати економити електроенергію.

Читайте також