Мінімум 20: школярів чекає дистанційне навчання за новими правилами

Учні, дистанційне навчання, нові правила
Учні, дистанційне навчання, нові правила

Робота дистанційних шкіл у 2024-2025: нові правила та ініціатива "Школа офлайн"

Міністерство освіти і науки розповіло про зміни, які відбудуться у роботі дистанційних шкіл у навчальному році 2024-2025. Зокрема, нові правила передбачають наявність щонайменше 20 учнів у кожному класі, крім дітей на екстернаті чи сімейному навчанні. Також вводиться умова про наявність хоча б одного класу у кожній дистанційній школі, що охоплює всі роки навчання. Ці класи будуть проводити синхронні онлайн-уроки. Ці нововведення є частиною ініціативи "Школа офлайн".

За словами Міносвіти, приблизно 1 млн дітей навчаються онлайн, що є великим викликом для держави. Тому впроваджується комплексна політика "Школа офлайн", яка надасть доступ до очної освіти та підвищить якість дистанційного навчання. У МОН зазначили, що онлайн-класи будуть створені у повністю дистанційних школах чи закладах з обладнанням. Якщо ж таких шкіл немає, то буде обрано заклад без вимог до його наповненості.

Діти за кордоном навчатимуться за програмою українознавчого компоненту, а діти з тимчасово окупованих територій матимуть програму педагогічного патронажу. Міносвіти також запустило гарячу лінію "Школа офлайн".

Читайте також