Міністр оборони Британії оцінив шанси ЗСУ відбити наступ Росії на Харківщині

Міністр оборони Британії оцінив шанси ЗСУ відбити наступ Росії на Харківщині

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що Україна зможе відбити російський наступ в Харківській області. Про це повідомляє Sky News.

За словами британського міністра, наступні декілька тижнів на фронті будуть важкими. Шаппс вважає, що якби західні союзники не затримували постачання військової допомоги в Україну, то такого російського наступу в Харківській області можло і не бути.

«Очевидно, Конгрес США діяв повільно з цього питання і це призвело до перерви, в якій, наприклад, Путін намагався зайти до Харкова», – сказав він.

Хоча російські загарбники майже повністю зруйнували місто Вовчанськ на Харківщині, вони не вдалося його захопити. Фотографи Костянтин і Влада Ліберови, а також журналіст Юрій Бутусов опублікували фото з цього зруйнованого міста.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що наступ російських окупантів у Харківській області може бути першою хвилею, після чого виникнуть і наступні хвилі.

На Харківщині російські загарбники беруть у полон та розстрілюють місцевих жителів у північній частині Вовчанська. Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську, незважаючи на інтенсивні бойові зіткнення, та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей, додав міністр.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони виявляють місця скупчення ворога та знищують їх на Харківському напрямку, не дозволяючи росіянам закріпитись у північній частині Вовчанська.

Читайте також:

  • Оборонний вал на Харківщині. Великий «розпил» у деталях
  • Навіщо окупантам потрібний Вовчанськ: відповідь ISW

Читайте також: