Головна

Міноборони анонсувало онлайн-рекрутинг через додаток «Резерв+»

Міноборони анонсує онлайн-рекрутинг через додаток

Мінобороні планує вводити онлайн-рекрутинг у додатку "Резерв+"

Міністерство оборони планує додати функцію онлайн-рекрутингу в додаток "Резерв+". За допомогою цієї нової функції, військовозобов'язані матимуть змогу подавати заявку на вакансію через свій телефон. Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Катерина Черногоренко, під час телемарафону.

Катерина повідомила: "Ще одним важливим аспектом в додатку "Резерв+" буде функція онлайн-рекрутингу, яка дозволить користувачам переглядати вакансії, які доступні в Збройних силах України, та подавати на них заявки".

За словами Черногоренко вже 700 тисяч осіб оновили свої дані через "Резерв+". Вона також додала, що технічні підрозділи потратили багато часу на обробку такої великої кількості форм, щоб прийняти всіх військовозобов'язаних.

Катерина пояснила: "Ми хочемо запустити онлайн-рекрутинг нашого додатку, так щоб люди могли швидко знайти вакансії і захищати нашу державу в місцях, де їм найбільше потрібні".

Заступниця міністра зазначила, що її команда працює над тим, щоб "Резерв+" був повноцінним продуктом, який буде підтримувати військовозобов'язаного на всіх його етапах.

Важливі зміни для військовозобов'язаних

Відповідно до нового закону про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, після оновлення облікових даних, військовозобов'язаний може отримати направлення на військово-лікарську комісію.

Також, повна версія додатка "Резерв+" буде доступна з початку літа. В ній з'явиться електронний військовий квиток, який можна показувати правоохоронцям у разі необхідності. Речник Міністерства оборони України, Дмитро Лазуткін, пояснив, що такий квиток є доказом присутності у військовій системі.

Під час оновлення облікових даних через додаток "Резерв+", деякі військовозобов'язані отримали повідомлення про свій статус "у розшуку". Міністерство оборони запустило можливість для таких осіб надсилати запити до технічної підтримки для вирішення таких ситуацій.

Читайте також: