Міноборони допустило до експлуатації безпілотний багатоцільовий транспортер (фото)

Безпілотний багатоцільовий транспортер у службі оборони
Безпілотний багатоцільовий транспортер у службі оборони

Міністерство оборони України затвердило новий безпілотний транспортер BoarTAC для використання. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

При проєктуванні транспортера були враховані вимоги вітчизняних захисників, які були сформульовані на основі їхнього бойового досвіду. Комплекс є низькопрофільним, тихим і непомітним, а також має бронезахист від куль і уламків.

«Крім цього, транспортер є легким у експлуатації і може бути легко відремонтованим навіть в полевих умовах. Він має високу прохідність і тягову силу. Оператор може дистанційно керувати транспортером і використовувати його для доставки боєприпасів та провізії», - повідомляється у повідомленні.

Також функціональна платформа з кріпленнями може використовуватися для евакуації поранених і розмінування. Транспортер може стати мобільним засобом вогню завдяки можливості інтеграції бойових модулів з гранатометами і кулеметами.

«Крім того, транспортер може бути використаний як камікадзе-дрон. Він може проходити бездоріжжя, рови і неглибокі водні перешкоди завдяки широким гусеницям з великими ґрунтозачепами і захисним бампером. Транспортер може перевозити до 200 кг вантажу або тягнути причіп з вагою близько 200 кг», - йдеться в повідомленні.

У серпні Україна отримає нову партію військової допомоги від Литви, яка включатиме системи ППО, бронемашини і засоби боротьби з дронами. Про це повідомляє Міністерство оборони Литви.

Крім цього, Україна отримала шість винищувачів F-16 від Нідерландів за повідомленнями The Times з посиланням на анонімне джерело.

Читайте також