Міноборони допустило до експлуатації наземний безпілотний комплекс «Тарган»

Наземний безпілотний комплекс «Тарган»
Наземний безпілотний комплекс «Тарган»

Міністерство оборони України затвердило та дозволило використання безпілотного наземного роботизованого комплексу «Тарган». Цей комплекс розроблений українськими інженерами. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

«Тарган» має маленькі розміри, що дозволяє його транспортувати мікроавтобусом або на автомобільному причепі. Водночас, він може перевозити до двох центнерів вантажу та транспортувати різні матеріали, такі як боєприпаси, продукти харчування та спорядження. Цю інформацію надали в пресслужбі Міноборони.

Зазначається, що «Тарган» має безшумний електричний двигун, великі гумові колеса і спеціальну конструкцію, що дозволяє йому безпомилково рухатися непомітно на великій відстані по полю бою.

Український багі «Варан»

Раніше Міноборони також затвердило та дозволило до постачання український багі під назвою «Варан». Цей транспортний засіб призначений для виконання різноманітних завдань, таких як переміщення військового персоналу, евакуація поранених та перевезення боєприпасів. «Варан» був спроектований і виготовлений українським підприємством.

Загалом, з початку року в Силах оборони України було затверджено та дозволено використання понад 140 безпілотних авіаційних комплексів та 33 наземних роботизованих комплексів вітчизняного виробництва.

Читайте також