Міноборони оголосило конкурс для розробників симуляторів

Симулятор оборони українського Міноборони
Симулятор оборони українського Міноборони

Міністерство оборони оголошує конкурс на розробку симуляторів для тренувань і навчання

Міністерство оборони України оголосило конкурс на створення симуляторів для тренувань та навчання з використанням технологій віртуальної та доповненої реальності. Про це повідомляє Суспільне за даними прес-служби відомства.

Головні напрямки, на які спрямований конкурс, включають використання піхотної зброї, безпілотних апаратів, бронетехніки та іншого озброєння, тактичну медицину та ситуаційну обізнаність.

Очікується, що перевагу надано буде інтерактивним комплексам, які здатні проводити навчання з кількох різних напрямків. Також важливою перевагою є можливість швидкого впровадження таких комплексів у навчальних центрах для практичного навчання.

У конкурсі можуть взяти участь готові технологічні рішення, програмні забезпечення та концепції для навчання та підвищення кваліфікації. Термін подачі заявок триває до 20 червня 2024 року.

Міноборони наголосило на підтримці інновацій та постійному пошуку рішень для забезпечення технологічного переваги над потенційними противниками.

«Навчання є важливою складовою процесу формування військових, тому воно повинно бути комплексним та якомога реалістичним. Ми готові підтримати розробників і забезпечити їм необхідну підтримку в питанні масштабування», - заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Заявки на участь у конкурсі та детальні вимоги можна знайти за посиланням.

Читайте також