Міноборони оприлюднило результати роботи рекрутингових центрів

Фото рекрутингового центру військового міністерства
Фото рекрутингового центру військового міністерства

Залучення до служби в Збройних Силах України

Міністерство оборони повідомляє, що минулого тижня 853 українці звернулися до центрів рекрутингу, а 197 з них уже розпочали перші кроки до служби в Силах оборони.

Загалом з початку роботи центрів, скористалися послугами цих центрів вже 22 763 людини. З них 5 612 кандидатів наразі перебувають на стадії пошуку вакансій та оформлення.

Зауважується, що 81% добровольців, які служать в Збройних Силах України, – чоловіки, тоді як 19% – жінки.

Міністерство оборони також наголосило, що центри рекрутингу пропонують більше 10 тисяч вакансій, включно з посадами для юристів, бухгалтерів, операторів БПЛА, медиків, психологів та інших фахівців. Крім того, рекрутери надають консультації без видачі повісток.

Варто згадати, що з'явився сервіс рекрутингу в застосунку "Резерв+". Він надає українцям можливість знайти найбільш підходящу вакансію у війську. Завдяки співпраці з Lobby X, сервіс пропонує понад 4 тисячі відкритих посад у Збройних Силах України.

Також в застосунку "Дія" з'явилася можливість долучитися до Армії дронів. Після подання заяви, особа зможе обрати підрозділ, у якому хоче служити, а базову військову підготовку пройде з уже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджується самостійно ще на етапі подання заяви, тому немає потреби проходити військово-лікарську комісію.

Читайте також