Міноборони пояснило, кого найпершими покличуть до війська після оновлення даних

Процес призову до війська українців
Процес призову до війська українців

Українські військові звертають увагу на оновлення військово-облікових даних перш за все тих осіб, які мають спеціальності, що найбільше потрібні в Силах оборони. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін у інтерв'ю nv.ua.

«У першу чергу це буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов'язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто ця вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб, буде працювати відповідно до своєї структури», - пояснив Лазуткін.

Водночас, він зазначив, що запити можуть змінюватися в залежності від зброї, яка надходить в Україну, та ситуації на лінії фронту.

Також Лазуткін відмітив, що немає чітких критеріїв відбору людей, які будуть оновлювати військові дані - все залежить від багатьох чинників.

За словами Лазуткіна, наразі немає необхідності в зниженні мобілізаційного віку.

Додатково, за допомогою застосунку "Резерв+" тепер можна завантажити актуальну інформацію щодо бронювання до електронного військово-облікового документа.

Раніше було повідомлено, що Міністерство оборони України не планує впроваджувати повістки в мобільний застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+".

Читайте також