Міноборони повідомило, чи обов'язково створювати кабінет військовозобов'язаного

Електронний кабінет для військовозобов'язаних: зручний сервіс без примусових заходів

Електронний кабінет для військовозобов'язаних можна створити за бажанням, і за його відсутність не будуть карати. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін на радіо "Свобода".

За словами Лазуткіна, електронний кабінет для військовозобов'язаних - це зручний сервіс, який дозволить оновлювати дані про себе, не відвідуючи військовий комісаріат або службу призову.

Не всі люди в принципі люблять з'являтися в таких офіційних установах. А дистанційно, зі смартфона, це можна буде зробити доволі легко

Президент Володимир Зеленський підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних. За цим законом, внесені зміни до законів про реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів, а також про статус ветеранів війни та їх соціальний захист.

Зокрема, закон про електронний кабінет військовозобов'язаного не містить положень про вручення повісток.

Закон про електронний кабінет військовозобов'язаного спростить бюрократичні питання та полегшить взаємодію держави і військовозобов'язаних. Він передбачає впровадження трьох основних змін, які полегшать та покращать спілкування між державою та військовозобов'язаними.