Міноборони повідомило, чи штрафуватимуть українців за кордоном за неоновлення даних

Штрафи від Міноборони за неоновлення даних
Штрафи від Міноборони за неоновлення даних

Військовозобов'язаних українців, які не оновили свої дані у встановлений термін, чекають адміністративні штрафи. Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Катерина Черногоренко.

За її словами, реалізація цього заходу буде складнішою, оскільки не існує однозначного інструменту для його осуществления. Проте, вона підкреслила, що ці люди зберігають зв'язок з державою і повинні виконувати свої конституційні обов'язки.

Черногоренко додала, що накладення штрафів на військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, буде складнішим, оскільки вони змушені були залишити свою державу.

Раніше Міністерство оборони України пояснило, що оновлення військово-облікових даних не означає автоматичної мобілізації, а просто є конституційним обов'язком.

Крім того, якщо ухилянти, яким виповнилося 17 років, не стануть на військовий облік, вони також можуть отримати повістки від Територіальних центрів кадрового забезпечення та штрафи.

Деякі жінки також зобов'язані стати на військовий облік та оновити свої дані в Територіальних центрах кадрового забезпечення.

Читайте також