Міноборони повідомило, коли чекати на законопроєкт про демобілізацію

Міністерство оборони працює над законопроєктом про демобілізацію

Міністерство оборони України разом з Генштабом Збройних сил розробляє законопроєкт про демобілізацію, який планують подати на розгляд Верховної Ради найближчим часом. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін під час телемарафону.

Лазуткін зазначив, що працюють над цим вже є певні розробки, оскільки в першому законопроєкті про мобілізацію були окремі пункти щодо демобілізації. Він також заявив, що розробку законопроєкту про демобілізацію планують завершити швидше, ніж за 8 місяців, як було заплановано раніше.

Зрозуміло, що ця тема і важлива, і чутлива. Зрозуміло, що людям, які зараз перебувають на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок. Водночас людей, які мають бойовий досвід, треба замінити підготовленими бійцями, треба їх мати - сказав Лазуткін.

Штаб ЗСУ засланням на оперативну ситуацію на фронті пропонує розглянути питання про демобілізацію в окремому законопроєкті, відокремленому від законопроєкту про мобілізацію.

Раніше Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони виключив з другого читання законопроєкту положення щодо демобілізації та ротації військовослужбовців, це рішення було ініційовано головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Комітет Верховної Ради також підготував законопроєкт про мобілізацію до другого читання.