Міноборони тестує нову модель бронежилета

Тестування нової моделі бронежилета
Тестування нової моделі бронежилета

Міністерство оборони України випробує нову полегшену модель бронежилета

Міністерство оборони України спробує нову полегшену модель бронежилета для українських захисників. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За словами Міноборони, новий бронежилет характеризується легкістю конструкції, мобільністю та зручністю під час штурмових і спеціальних операцій. Вага нової броні становить від 7,5 кг до 12 кг.

«Ми розуміємо важливість ваги спорядження для виконання бойових завдань, особливо для спецпризначенців і штурмовиків. У роботі над полегшеним бронежилетом було враховано кожен сантиметр і кожен грам виробу. Очікуємо на позитивні результати заключних випробувань, адже ця броня дуже потрібна у підрозділах», – розповів заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Цей бронежилет вже пройшов випробування у школі розвідки Десантно-штурмових військ ЗСУ і отримав позитивні відгуки. В даний час проводяться лабораторні випробування.

Нагадаємо, Оперативне командування «Захід» показало розпаковку усіх речей, які отримає людина, коли потрапить до армії. Зокрема, до списку ввійшли балістичний шоком, бронежилет, одяг, взуття тощо.

Раніше Україна сертифікувала перший бронежилет для жінок-військовослужбовців. Зразок затвердили після двох етапів випробувань.

Читайте також