Міноборони визначило, хто замінить Гладкого на посаді начштабу Сил безпілотних систем

Військова особистість на бекграунді військових дронів
Військова особистість на бекграунді військових дронів

Міністерство оборони повідомило про заміну начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого на посаді. Замінити його буде полковник Олексій Халабуда, який є екскомандиром 28-ї окремої механізованої бригади. Про це повідомляє УП.

«За результатами перевірки, проведеної Службою безпеки України, було встановлено, що подальше перебування Романа Гладкого на посаді начальника штабу Сил безпілотних систем Збройних сил України є неможливим», – зазначило Міноборони.

14 жовтня Роман Гладкий було звільнено з посади і переведено на посаду офіцера резерву батальйону резерву.

«Це рішення було ухвалене після дотримання всіх необхідних процедур і ретельної перевірки, з метою підвищення ефективності роботи підрозділу та його здатності відповідати сучасним викликам», – пояснило Міноборони.

Експерти DeepState стверджують, що Гладкий є підозрюваним у державній зраді, шпигунстві та корупції. Крім того, його дружина, як виявилося, має російський паспорт, а його донька виступала в РФ у спортивних змаганнях.

Примітно, що призначення Гладкого не здійснював командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський.

Служба безпеки України заявила, що не проводила перевірку Романа Гладкого перед його призначенням на посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем, оскільки це «не передбачено законодавством» для таких посад.

Роман Гладкий більше не обіймає посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем, яку він отримав цього літа.

Читайте також

В Україні зафіксовано землертрус
сьогодні, 00:27 8 переглянули
В Україні зафіксовано землертрус