Мобілізація на окупованій частині Запорізької області: розвідка Британії оцінила загрозу

Згідно з новим звітом міністерства оборони Великої Британії, російські загарбники готуються до призову на окупованій території Запорізької області. Євген Балицький, представник Кремля в цій області, підписав указ про підготовку необхідної інфраструктури для проведення військового призову.

Це буде перший призов на окупованій частині Запорізької області з моменту її захоплення. Британські розвідники відзначають, що ця мобілізація має за мету задовольнити потреби російської армії у додатковому особовому складі. Але через відсутність значної частини населення, яке виїхало, вплив цієї мобілізації буде обмеженим.

«Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління», – зазначено в звіті.

Також МАГАТЕ повідомило про розгорнення тренувальної бази для операторів безпілотників біля 6-го енергоблоку та навчального центру окупованої Запорізької атомної електростанції.

Вже з 1 листопада російська влада планує почати розсилку електронних повісток чоловікам, які проживають на тимчасово окупованих територіях України.