Мобілізація у два кліки. Міноборони розширить функціонал «Резерв+»

Зображення кнопків із жовтими повзунками
Зображення кнопків із жовтими повзунками

Міністерство оборони України планує запровадити новий функціонал для застосунку "Резерв+" для залучення нових користувачів

Заступниця міністра оборони з цифрового розвитку Катерина Черногоренко повідомила, що Міністерство оборони планує впровадити нові функції в застосунок "Резерв+", що дозволить залучити ще декілька мільйонів користувачів.

Зокрема, буде впроваджено функціонал онлайн-рекрутингу, а також розширено можливості стосовно трьох типів відстрочок.

"Зараз ми додаємо опцію онлайн рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у два кліки. У нас у роботі три типи відстрочок: це багатодітні сім'ї, це відстрочка, пов'язана з людьми з інвалідністю, і це студенти денної форми навчання" - розповіла Черногоренко.

Ці нові можливості дозволять залучити ще кілька мільйонів користувачів до застосунку "Резерв+". Наразі цим застосунком вже користується 3,2 мільйона осіб, а щодня ним користується приблизно 100 тисяч користувачів.

"Для нас це показова цифра. І будемо робити все, щоб ця цифра зростала. Але я як лідер команди і в консультації з іншими партнерами постійно кажу: якщо продукт потрібен і в ньому є важливі та корисні функції, він буде рости органічно" - підсумувала вона.

Також варто зазначити, що понад 900 тисяч військовозобов'язаних вже заброньовані від мобілізації.

Нещодавно Кабінет міністрів України спростили процедуру бронювання від мобілізації від якихось категорій працівників, таких як перевізники.

Важливі підприємства та ті, які працюють для потреб Сил безпеки й оборони, забронювали через застосунок "Дія" близько 160 тисяч працівників.

Читайте також