Мобілізованих ексв’язнів після втечі повернули до військової частини на Одещині

Мобілізовані ексв’язні під час виконання військових обов'язків
Мобілізовані ексв’язні під час виконання військових обов'язків

Троє військовослужбовців, які підписали контракт на військову службу, 24 серпня залишили навчальний центр в Одеській області. Протягом доби вони були знайдені правоохоронцями і повернуті до військової частини, повідомив Олексій Міщенко, виконувач обов’язків начальника управління комунікацій оперативного командування «Південь».

За словами Міщенка, втічка військовослужбовців була спробою використати цей час самостійно. Він також заявив, що інформація про те, що зброя була при них, не відповідає дійсності.

Міщенко підкреслив, що при військовослужбовцях не було зброї, тому загрози для оточуючих не було. Військовослужбовці були затримані і повернуті військовій частині вже наступного дня. Він також зазначив, що це не розцінюється як самовільне залишення частини, оскільки вони продовжують залишатися військовослужбовцями однієї з механізованих бригад.

Міщенко не уточнив, де і за яких обставин затримали втікачів. Він також зазначив, що буде проведена службова перевірка військової частини, і винні особи будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Про притягнення когось до відповідальності наразі немає інформації.

Раніше з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомлено, що троє колишніх в'язнів, які проходили підготовку в навчальному центрі на Одещині, втекли. За даними видання "Думская", втікачі мали при собі автомати Калашникова.

Нагадаємо, що у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила будуть служити люди, які відбували покарання. Пресслужба бригади повідомила, що серед новобранців є багато патріотів, які виявляли бажання захищати батьківщину, а також люди з бойовим досвідом.

Читайте також