Морпіхи врятували чоловіка, якого віднесло у відкрите море (фото)

Чоловік, який врятований морпіхами у відкрите море
Чоловік, який врятований морпіхами у відкрите море

Цивільного, якого віднесло у відкрите море, врятували військові моряки. Відповідна інформація була надана Військово-морськими силами ЗСУ.

Під час виконання завдань в акваторії Чорного моря екіпажу одного з катерів ВМС ЗС України надійшла вказівка щодо пошуку цивільної особи, яку хвилями віднесло у відкрите море. У результаті пошуку військові моряки виявили горе-плавця та відпрацювали заходи з порятунку людини, що опинилась за бортом. Цивільну особу було успішно врятовано та доставлено на суходол", - розповіли морпіхи.

Вони нагадали, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Нагадаємо, що в Одесі 8 червня відкрився перший пляж під назвою "Калетон". Це одна з 20 локацій, які планується відкрити у регіоні.

Як повідомлялося, якщо ситуація з військовим станом та погодою сприятимуть оздоровленню людей на морі, влада Одещини прикладе максимум зусиль, щоб організувати все у безпечних місцях. Про це заявив керівник Одеської військової адміністрації Олег Кіпер у інтерв'ю "Главкому".

Зауважимо, що влада Києва не планує відкривати пляжний сезон у столиці. Містянам рекомендується утриматися від відвідування пляжів з міркувань безпеки. Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Читайте також