МВС вводить тотальний контроль за іспитами на водійські права: що зміниться

Права за кермом: МВС посилює контроль
Права за кермом: МВС посилює контроль

Міністерство внутрішніх справ України впроваджує нові заходи для унеможливлення корупції під час складання іспитів на отримання водійського посвідчення.

З 1 червня 2023 року розпочався пілотний проєкт із забезпечення прозорості іспитів на водійські права у Львівській, Одеській, Вінницькій та Київській областях.

Ключові зміни стосуються теоретичної та практичної частин іспиту. Для теоретичних іспитів введено відеофіксацію на чотири відеокамери та мікрофон, щоб уникнути "сліпих зон".

Запроваджено фіксацію на чотири відеокамери та мікрофон, що, за запевненням МВС, має усунути "сліпі зони".

У практичній частині іспиту для категорії В (легкові автомобілі) тепер ведеться відеофіксація на 360 градусів, що дозволяє знімати руки та ноги кандидата й екзаменатора.

Також введено аудіозапис розмов у салоні автомобіля.

Відео з камер на автомобілях для іспитів автоматично завантажується на сервер, що унеможливлює вплив екзаменатора на результати.

Ці зміни спрямовані на боротьбу з корупцією у сфері видачі водійських посвідчень.

Раніше умови в сервісних центрах МВС дозволяли складати іспити "за гроші", оскільки засоби контролю бракували.

Зміни є частиною реформи системи отримання водійських прав. Скасовано обмеження на спроби складання практичного іспиту та дозволено самостійне вивчення теорії.

Нові правила спрямовані на зроблення процесу отримання водійського посвідчення більш прозорим та справедливим для всіх кандидатів.

Читайте також