МЗС Німеччини відреагувало на заяви Лаврова про "денацифікацію" й "демілітаризацію" України

МЗС Німеччини відреагувало на заяви Лаврова про

Росія не демонструє жодного бажання відступити від початкових цілей війни, а саме знищення України як держави.

Зокрема, про це свідчать заяви міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова. Про це на брифінгу повідомив речник міністерства закордонних справ Німеччини Крістоф Бургер, передає Укрінформ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бургер заявив, що про наміри Росії не можна забувати, а тому Німеччина й союзники продовжують підтримувати Україну та не думають зменшувати допомогу.

Представник німецького відомства підкреслив, що Берлін надає дипломатичну підтримку зусиллям України щодо пошуку миру різними каналами. Він згадав роботу із притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров видав чергову маячню про бажання країни-агресорки "денацифікувати" й "демілітаризувати" Україну.

Водночас поскаржився, що Захід продовжує підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією. Такі заяви Лаврова можуть свідчити про наміри підштовхнути міжнародну спільноту до переговорів на умовах Москви. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики зазначили, що вимоги РФ щодо "демілітаризації" спрямовані на те, щоб позбавити Україну можливості протистояти подальшим атакам окупантів, а вимоги щодо "денацифікації" рівносильні закликам до зміни влади в Україні.