МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків за кордоном, але за новими правилами

МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків за кордоном, але за новими правилами

Міністерство закордонних справ відновило прийом заяв на консульські послуги для чоловіків мобілізаційного віку з 18 травня. Цю інформацію надало МЗС на своєму веб-сайті. Протягом декількох тижнів був призупинений прийом заяв для оновлення алгоритмів, враховуючи закон про мобілізацію.

З 18 травня чоловіки віком 18-60 років можуть подати заяви на отримання консульських послуг, але повинні надати військово-обліковий документ. МЗС пояснює, що призовникам необхідно мати посвідчення про приписку до призовної дільниці, а військовозобов'язаним і військовослужбовцям потрібно мати військовий квиток або тимчасове посвідчення.

Згідно зі заявою МЗС, паперові документи будуть дійсні до запуску електронного кабінету призовника, після чого діятимуть тільки електронні військово-облікові документи. У разі відсутності паперового документа або запрацювання електронного кабінету, чоловіки можуть стати на тимчасовий консульський облік чи оновити свої дані консульського обліку перед подачею заяви.

МЗС також наводить випадки, коли військово-обліковий документ не потрібний: для оформлення посвідчення особи на повернення в Україну, в разі коли консульська дія вчиняється в інтересах дитини, у якої другий батько є іноземцем або особою без громадянства, та коли заяву на консульську послугу подає арештована або позбавлена волі особа.

Також варто зазначити, що Кабінет міністрів заборонив пересилання паспорта громадянина України та закордонного паспорта для чоловіків віком від 18 до 60 років під час перебування за кордоном. Однак, влада не буде примушувати чоловіків призовного віку повертатись з-за кордону.

Читайте також:

  • МЗС опублікувало детальне роз'яснення щодо консульських послуг для чоловіків
  • Консульський капкан для ухилянтів. Юридичний розбір скандальної вказівки МЗС

Читайте також: