На АЗС України подешевшали бензин, дизель та автогаз: нові ціни

Як змінилися ціни наприкінці грудня

На початку грудня ціни на товари і послуги в Україні відповідали рівню попередніх місяців. Однак, наприкінці місяця деякі товари подорожчали, що стало наслідком зростання курсу валют та підвищення попиту.

Згідно з даними Державної служби статистики, ціна на м'ясні продукти зросла в середньому на 10-15%. Продукти, які виявились найбільш дорогими у грудні, - це яловичина, свинина та курятина. Про це повідомив начальник Державної служби статистики Олексій Захарченко:

«За останній місяць ми спостерігаємо зростання цін на м'ясо через збільшення попиту в період новорічних свят. Крім того, курс долара та євро також негативно впливає на ціни»

Однак не всі товари подорожчали. Ціни на овочі та фрукти залишилися стабільними. За словами фахівців, це пов'язано зі збільшенням їхнього виробництва та збалансованістю пропозиції та попиту.

Висновок

Отже, наслідком зростання курсу валют та збільшення попиту стали зміни в цінах наприкінці грудня. М'ясні продукти подорожчали, але ціни на овочі та фрукти залишилися стабільними. Варто очікувати, що ціни й надалі можуть коливатися залежно від економічних факторів.