На Буковині митрополит Московської церкви поскандалив із ТЦК: військові відреагували

Митрополит Московської церкви скандалить із ТЦК
Митрополит Московської церкви скандалить із ТЦК

У соцмережах поширили відео, на якому священнослужитель Московської церкви з Буковини говорить про протиправні дії військовослужбовців. Михайло Жар заявляє, що його дітей, яких він називає "сирітками", забирають на війну. Він закликає всіх допомогти і навіть звертається до президента.

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у Чернівецькій області відреагував на ці слова. Військові заявили, що відео має маніпулятивний характер і не відповідає дійсності. За даними центру, ця особа є військовозобов'язаною, яка не надала військово-облікові документи під час перевірки. Пізніше вона надала необхідні документи і отримала можливість для оформлення відстрочки.

Згідно з відео, священнослужитель зібрав групу людей, яка заважала проведенню заходів мобілізації, однак військові стверджують, що не було жодних протиправних дій з їх боку.

Представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки закликають громадян та медіа перевіряти інформацію та довіряти офіційним джерелам, оскільки поширення неправдивої інформації розцінюється як підтримка ворога.

Раніше митрополит Лонгин (Михайло Жар) потрапив у аварію у стані алкогольного сп'яніння. Московська церква також потрапила у конфуз через поширення неправдивої інформації про побиття митрополита, яку вона пізніше заперечила.

Читайте також