На Черкащині Свято-Миколаївська парафія вийшла зі складу Московського патріархату

Свято-Миколаївська парафія на Черкащині
Свято-Миколаївська парафія на Черкащині

Свято-Миколаївська парафія села Нетеребка, що знаходиться на Черкащині, вийшла з Московського патріархату та приєдналася до Православної церкви України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської єпархії.

У селі був збудований храм на честь святителя Миколая у квітні 2022 року. Освячення провадив керівник Черкаської єпархії УПЦ МП митрополит Феодосій. Проте у лютому 2023 року йому було повідомлено про підозру у виправданні збройної агресії Росії, а зараз він має п'ять підозр від СБУ.

Громада рішенням не бажала перебувати у Московському патріархаті і вирішила вийти з УПЦ МП, приєднавшись до Православної церкви України. 17 серпня 2024 року протоієрей Ростислав Било разом із громадою села вперше звершили у храмі молитву українською мовою.

Свято-Миколаївська парафія села Нетеребка на Черкащині вийшла зі складу московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України. pic.twitter.com/v0tXn2jXVf

Главком (@GLAVCOM_UA) August 20, 2024

Раніше були повідомлення про підривну діяльність клірика з Черкаської єпархії УПЦ (МП), який виправдовував війну РФ проти України. Також відзначимо, що Верховна Рада ухвалила закон щодо заборони діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у країні, що здійснює агресію проти України. Таким чином Московська церква, що діє в Україні під брендом УПЦ МП, потрапляє під цю заборону.

Читайте також