На Дніпрі відбулось навчання сил і засобів річкової флотилії ВМС (відео)

Навчання сил ВМС на Дніпрі
Навчання сил ВМС на Дніпрі

Військово-морські сили ЗСУ провели тактичне навчання на водосховищах річки Дніпро. Це повідомляє ВМС ЗСУ.

«Захід проводився з катерами, що надійшли як міжнародна технічна допомога, у співпраці зі змішаними підрозділами ЗСУ», - ідеться у повідомленні.

ЗСУ зауважують, що учасники навчань відпрацювали бойові дії на річках, зокрема в катерних групах та угрупованнях катерів, співпрацюючи з підрозділами, які діють на берегах річок, доставляючи особовий склад до визначених ділянок берега та виконуючи операції з протимінного спостереження. Військові моряки також тренувалися виявляти та знейтрализовувати ворожі диверсійно-розвідувальні групи під час контролю судноплавства по річці.

«Крім того, у співпраці з пошуково-рятувальним вертольотом, екіпажі катерів покращили навички рятування особового складу під час біди. Результати навчання, крім підвищення навичок і спільних дій з іншими підрозділами, дозволили перевірити характеристики і можливості отриманих закордонних катерів для виконання завдань в умовах сучасної війни з Росією»», - зазначають в ВМС.

Нагадаємо, що раніше речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що поромна переправа залишається основним елементом військової логістики російської армії в окупованому Криму.

Читайте також