На Дніпропетровщині двоє неповнолітніх підпалили авто військового і волонтера

Двоє підлітків підпаляють автомобіль військового
Двоє підлітків підпаляють автомобіль військового

Двох неповнолітніх, які підпалили автомобілі військового та волонтера, затримали поліцейські в місті Кам'янське Дніпропетровської області. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Підозрюваних звинуватили у підпалі двох автомобілів, які належать військовослужбовцю та волонтеру.

За даними слідства, злочини сталися 26 червня та 4 липня в Кам'янському. В результаті підпалів, автомобілі отримали пошкодження від вогню - передня частина, капот та фари. З місць злочинів забрали речові докази для проведення судових експертиз.

Правоохоронці провели слідчі та оперативні заходи, в результаті яких встановили осіб, причетних до підпалів. Виявилось, що це двоє 17-річних хлопців і дівчинка, які проживають в Кам'янському. Вони купували легкозаймисту речовину у магазинах незадовго до скоєння злочинів, а потім вночі підпаляли військові автомобілі.

Обом неповнолітнім було оголошено про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб). За ці злочини їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Наразі проводяться слідчі заходи. Правоохоронці розслідують, хто замовив підпали та перевіряють версію про замовлення спецслужбами Росії.

Нагадаємо, російські спецслужби активно вербують підлітків для створення неврівноваженої ситуації в Україні. Зокрема, пропонують підліткам гроші за підпал автомобілів військових Збройних сил України.

Читайте також