На Дніпропетровщині горів спортивний об’єкт, ракети біля Чорнобаївки: ситуація в регіонах

За даними обласних державних адміністрацій, станом на 9.00 ситуація в регіонах така:

Полтавщина

Вночі на Миргородщині були атаки з боку ворога з використанням безпілотників. На щастя, немає руйнувань, жертв чи постраждалих.

Чернігівщина

За добу було шість обстрілів із мінометів та артилерії в Новгород-Сіверському та Корюківському районах. Про постраждалих серед місцевого населення та пошкодження інфраструктури поки нічого невідомо.

Сумщина

Вночі росіяни здійснили чотири обстріли в прикордонних територіях і населених пунктах області. Зазнано 16 вибухів з мінометів, артилерії та безпілотного літального апарату. Подібні обстріли сталися в Краснопільській, Середино-Будській та Зноб-Новгородській громадах. Наслідки поки що відсутні.

Вчора росіяни здійснили п'ять обстрілів прикордонної території та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33 вибухи з мінометів та артилерії. Обстріли сталися в Білопільській, Великописарівській, Новослобідській громадах. Наслідки поки що відсутні.

Запорізька область

Зафіксовано 578 ударів по дев'яти населених пунктах області. Окупанти здійснили 130 атак із використанням безпілотників у Гуляйполі, Малинівці, Роботиному, Малій Токмачці, Новоданилівці, Новодарівці та Новоандріївці. Також сталися 35 обстрілів залпового вогню у Левадному, Малій Токмачці та Роботиному. Додатково, запорізькі булдозери зазнали атак двома ракетами. За добу надійшло 22 повідомлення про руйнування житлових будинків та інфраструктури. Поки немає інформації про постраждалих.

Дніпропетровщина

Вчора противник атакував Нікополь, Марганець, Мирівку, Червоногригорівку та Покровську громади за допомогою безпілотників-камікадзе та артилерії. Дякуючи БПЛА типу Shahed 10, жертв та постраждалих немає. Є пошкоджені приватні будинки, гаражі та автомобілі.

У Куп'янському районі постраждав приватний будинок у селі Вільхуватка після обстрілу. В с. Дворічна загинув мирний мешканець від артилерійського обстрілу. І вчора також сталися обстріли села Іванівка у Куп'янському районі, внаслідок яких одна людина отримала поранення.

Луганщина

Минулої доби ворог здійснив обстріли Макіївки та Білогорівки за допомогою артилерії та мінометів. За добу було 184 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ.

Донеччина

Російські війська обстрілювали такі населені пункти: Вугледар, Добропілля, Костянтинівка, Желанне, Очеретине, Богоявленка, Веселий Гай, Ганнівка, Мемрик, Новобахмутівка, Романівка. Внаслідок цих обстрілів були пошкоджені 17 житлових будинків, два гуртожитки, будівля сільської ради, п'ять автомобілів, чотири ЛЕП, дві трансформаторні підстанції, два газопроводи, гараж, господарська будівля, магазин та кафе.

Також були обстріли по Невському та Макіївці з мінометів та артилерії. За добу противник здійснив чотири ракетні та 113 авіаційних ударів, а також 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Миколаївщина

Вчора ворожий безпілотник атакував автомобіль у с. Дмитрівка Куцурубської громади, але постраждалих немає. Також були артилерійські обстріли у акваторії та м. Очаків Очаківської громади, але без постраждалих.

Сьогодні зранку російські війська обстріляли м. Лимани Галицинівської громади з РСЗВ. Унаслідок цього одна людина постраждала, є зруйнований житловий будинок і пошкоджені прилеглі споруди. Пожежу вдалося загасити.

Херсонщина

За добу по області було 47 обстрілів (156 снарядів), у тому числі у м. Херсон - сім артилерійських обстрілів (34 снаряди).

Обстріли сталися у 20 населених пунктах області, зруйновано складське приміщення сільськогосподарського підприємства у Херсонському районі та стільникову вежу у Бериславському районі.

Зранку російські окупанти обстріляли житловий будинок у селі Дудчани Бериславського району. Один місцевий житель отримав травми і був доставлений до лікарні, де йому надають допомогу. Також був обстріл села Раківка Бериславського району, внаслідок якого двоє людей отримали травми, але їх стан зараз задовільний.

Вчора були два ракетних удари невстановленого типу, які спричинили руйнування складу сільськогосподарського підприємства у селі Чорнобаївка. Інформація про постраждалих цивільних мешканців відсутня. За добу у Херсонській області три людини отримали поранення.

729-й день Росії проти України продовжується. Протягом минулої доби сталося 64 бойових зіткнень. Враховуючи всі атаки, росіяни зробили чотири ракетні та 113 авіаційних ударів, а також 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Також у ніч на сьогодні російські окупанти зробили атаку з використанням восьми БПЛА, які було знищено засобами протиповітряної оборони.