На Донеччині волонтери під обстрілами евакуюють храми УГКЦ (фото, відео)

Евакуація храмів УГКЦ на Донеччині під обстрілом
Евакуація храмів УГКЦ на Донеччині під обстрілом

Усі парафіяни Української греко-католицької церкви в Мирнограді, Донеччині, були евакуйовані. В храмі Святих апостолів Петра і Павла залишився лише священник і волонтери, які працюють над евакуацією церкви. Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

11 серпня в церкві Святих Петра і Павла демонтували іконостас та зібрали всі цінні речі, які планують перевезти до Дніпра. Серед цінних речей, які будуть евакуйовані з храму, є ангел з мармуру 1894 року, який пережив дві світові війни.

Розпочнена евакуація храму Святих апостола Петра і Павла. Священник Іван Василенко сказав: "Боляче, на серці порожньо. Іконостас, ікони, хоругви, бібліотеку, всі освячені речі для храму маємо вивозити з міста Мирноград і загалом із Донецької області. Цей храм будували для слави Божої і спасіння людських душ. Ворог вже поруч, тому це поки для нас все. Ще сьогодні ми тут молилися, обіймалися, люди плакали і виїхали. Залишився я один. Зараз будемо з хлопцем, який допомагав у будові, демонтувати ікони".

Раніше було евакуйовано храм Пресвятої Тройці, освячений минулого року.

Варто зазначити, що парафія продовжує підтримувати гуманітарну допомогу місцевим мешканцям. О 15:00 щодня при храмі працює соціальний гардероб, де місцеві мешканці можуть отримати одяг і продукти.

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність прийняти рішення, яке "зміцнить нашу українську духовну незалежність".

Російська православна церква, до речі, вважає освячення ядерної зброї цілком прийнятним.

Читайте також