На фронт передано «народні дрони» на мільйон доларів – Берлінська

Народні дрони передано на фронт
Народні дрони передано на фронт

Проєкт "Народний FPV" запрацював і вже передав фронту "народних дронів" на суму понад $1 млн. Про це повідомила волонтерка Марія Берлінська. Дрони, створені в рамках проєкту, передаються безкоштовно.

Спочатку людина самостійно збирає дрон, пройшовши курс "Народний FPV". Потім його перевіряють на безпеку та відправляють на фронт. Після цього бійці повідомляють про результати використання дрону, навіть присилають відео з вогневих точок.

У процесі розвитку проєкту співпрацюють з навчальними центрами, допомагають їм з підготовкою та методикою. Також існують інші напрямки роботи, такі як навчання, розробка курсів тощо.

Марія Берлінська наголошує на важливості підготовки пілотів дронів. Вона вважає, що компенсувати підготовку може держава, оскільки вона не потребує великих витрат. Також школи можуть залучати комерційні кошти на свою роботу.

Нагадаємо, Марія Берлінська заявила, що Україна не зможе повернути кордони 91-го року через обмежені ресурси.

Раніше вона назвала чотири фактори, які ослабили Україну: провали у мобілізації, затримка постачання зброї від США, зростання військово-промислового комплексу Росії та недостатній розвиток виробництва зброї в Україні.

Читайте також