На фронті гаряче – за добу зафіксовано 112 бойових зіткнень

На протязі 795 днів триває масштабна агресія Росії проти України. За останню добу було зафіксовано 112 зіткнень. Ворог здійснив 1 ракетний удар і 49 авіаційних ударів, а також здійснив 77 обстрілів з реактивної артилерії по позиціях наших військ та місцевих жителів. Таку інформацію надала Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною, немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зосереджувати війська на прикордонних районах, проводити диверсійні операції та обстрілювати населені пункти з території РФ. Зафіксовано 20 обстрілів населених пунктів.

На Куп'янському напрямку наші війська відбили 4 атаки населених пунктів. Понад 10 населених пунктів потрапили під обстріл з артилерії і мінометів.

На Лиманському напрямку противник здійснив 14 атак на населені пункти. Близько 10 населених пунктів отримали пошкодження від обстрілів.

На Бахмутському напрямку проведено 24 атаки на населені пункти. Поранено понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник здійснив 40 атак на населені пункти. Під обстрілом опинилися 10 населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку ситуація залишається напруженою, ворог намагається прорвати нашу оборону. Понад 10 населених пунктів потрапили під обстріл.

На Оріхівському напрямку противник атакував позиції наших військ 3 рази. Понад 15 населених пунктів отримали пошкодження від обстрілу.

На Херсонському напрямку противник продовжує атакувати наші позиції. Зафіксовано 3 атаки на населені пункти, близько 20 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Успіхи ЗСУ

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила удари по 3 районах зосередження ворожих військ.

Ракетні війська завдали ушкоджень пунктам управління противника.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилась.

Аналітики прогнозують, що Україна зможе стабілізувати лінію фронту в найближчі місяці і розпочне контрнаступ у 2024 або 2025 році.

За даними Le Figaro з посиланням на французького чиновника, Україна планує розпочати контрнаступ у 2023 році та просять підтримку міжнародних партнерів.

Президент Зеленський раніше заявив, що великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року не вдасться.