На Харківщині під завалами люди, влучання на Полтавщині: ситуація в регіонах

За даними обласних державних адміністрацій, станом на 9.00, в регіонах України вже зафіксовані атаки та обстріли.

Київщина

Вранці на Київщину була здійснена ракетна атака, але завдяки працюючій системі протиповітряної оборони, вдалося уникнути жертв та постраждалих. Є лише матеріальні збитки, в тому числі пошкоджені будинки та автомобілі. Експерти продовжують оцінювати наслідки атаки.

Львівщина

У Львівській області зареєстровано удари по інфраструктурі, в результаті чого було пошкоджено вікна в житлових будинках та автомобілях. Також є троє постраждалих. На місці події працюють служби.

Хмельниччина

Сьогодні ворог здійснив атаку на Хмельницьку область, спричинивши руйнування на об’єктах інфраструктури та житлових будинках. Однак сили ППО знищили повітряну ціль противника, що призвело до пожежі в приватному будинку. Наразі усі необхідні служби працюють на місці події, є троє постраждалих.

Полтавщина

Вночі була зареєстрована атака на Полтавську область, в результаті чого було пошкоджено складське приміщення та виникла пожежа. На щастя, немає жертв та постраждалих.

Івано-Франківщина

Минула доба на Івано-Франківщині пройшла спокійно. Однак сьогодні під час ранкової тривоги сталося загоряння покрівель господарських будівель, але завдяки швидкій реакції пожежних вдалося уникнути жертв та руйнувань. Пожежу вже ліквідовано.

Чернігівщина

Протягом доби було зафіксовано два обстріли з боку противника, один з них у Новгород-Сіверському районі, інший – в Корюківському районі. Про жертви серед місцевого населення і пошкодження цивільної інфраструктури поки що немає інформації.

Сумщина

Вночі російські війська здійснили три обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Серед пошкоджень є вибій скління вікон та пошкоджені будівлі, але вдалося уникнути жертв.

Протягом дня вчора також було зафіксовано 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. У результаті цих обстрілів постраждало декілька будинків та інфраструктура. Наразі триває оцінка збитків.

Запорізька область

Окупанти атакували 19 міст та сіл Запорізької області. Здійснили 3 ракетні удари та 31 атаку артилерією та безпілотними літаючими апаратами. Серед пошкоджень є руйнування будинків та інфраструктури, на щастя, немає постраждалих.

Дніпропетровщина

Противник двічі обстріляв Нікопольщину з артилерії та здійснив 7 атак безпілотними літаючими апаратами. Під вогнем опинилися Нікополь, Марганецька та Покровська сільські громади. Є ранений громадянин.

Серед пошкоджень є руйнування будинків, приватних будинків, інфраструктури та енергетичного обладнання.

Сьогодні вранці на Дніпропетровщині були зафіксовані вибухи. Ворог атакував об’єкти цивільної інфраструктури, але вдалося уникнути жертв та постраждалих.

Харківщина

У Харківській області 16 населених пунктів зазнали обстрілів з артилерії та мінометів, включаючи Уди, Стрілечу, Вовчанськ, Нестерне, Чугунівку та інші. Ночі ворог завдав удару по Чугуїву.

Унаслідок обстрілу один житловий будинок був повністю зруйнований, а троє приватних будинків були частково пошкоджені. Також знайдене тіло загиблої жінки.

Вчора ворог здійснив ракетний обстріл с. Великий Бурлук Куп'янського району. Пошкоджено двоповерховий житловий будинок та ще один поруч з ним. Двоє чоловіків загинули, а п’ять осіб отримали травми.

Завершується рятувальна операція з розбирання завалів, де засипані три жінки. Також було повреждено спортивний майданчик біля школи, але жодна людина не постраждала.

Луганщина

Противник продовжує атакувати на південь від Невського та поблизу Тернів на Донеччині. За добу було здійснено 178 обстрілів з мінометів та артилерії.

Донеччина

Російські війська здійснюють обстріли по різних населених пунктах Донеччини, зокрема Селидове, Новогродівка, Авдіївка, Курахове, Часів Яр, Миколаївка, що призводить до руйнування будинків, магазинів, автомобілів та іншої інфраструктури. Внаслідок обстрілів є постраждалі жителі, і триває оцінка збитків.

Миколаївщина

В селі Куцуруб Миколаївської області були обстріли з артилерії, але не було жодних жертв. Також ввечері були зафіксовані обстріли вздовж берегової смуги міста Очаків, але також без постраждалих.

Херсонщина

Противник здійснив 18 обстрілів, серед яких 8 артилерійських обстрілів на місто Херсон. В результаті одного з обстрілів, 14-річна дівчинка отримала поранення і перебуває у важкому стані. Також є поранені 84-річний чоловік, якому надається медична допомога. За добу зареєстровано одну загиблу особу та п’ять поранених, у тому числі одну дитину.

Усього за добу відбулося 83 бойових зіткнення, ворог здійснив 4 ракетних та 106 авіаційних ударів, а також 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок атак постраждали ц