На Харківщині затримано конструкторів, які хотіли продати РФ секретні українські розробки

У Харківській області знешкодили російську агентурну групу

У Харківській області правоохоронці попередили спробу вивезти секретну документацію до Росії. Спеціальна операція затримала агентурну групу, яка планувала передати технічну інформацію з місцевого заводу. Затриманим пред'явлено звинувачення у державній зраді. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затримання агентурної групи на Харківщині

На Харківщині українські правоохоронці провели спецоперацію, під час якої була зловлена агентурна група, яка намагалась передати конфіденційну документацію з одного місцевого заводу в Росію. За даними слідства, росіяни цікавилися схемами і інструкціями з виробництва парових турбін та комплектуючими до них.

Під час розслідування встановлено, що керівником російської агентурної групи був колишній бізнес-партнер місцевого заводу, який проживає в Харкові. Також серед затриманих знаходяться керівник конструкторського бюро та заступник керівника цеху промислового підприємства.

Під час обшуків у фігурантів була вилучена технічна документація, телефони, ноутбуки, планшети та флеш-носії з доказами злочинів.

Організатору агентурної групи також знайдено понад 5 мільйонів гривень, які він міг отримати за співпрацю з РФ.

Підозра та розслідування

Зараз фігурантам спецслужб Покровського був повідомлений статус підозрюваних за частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Затримані перебувають у в'язниці без права на заставу. Їм загрожує довічне позбавлення волі. Слідчі продовжують розслідування, щоб притягти до відповідальності всіх посадових осіб, причетних до співпраці з російською агентурою.

Раніше було повідомлено про затримання співробітника, який намагався здати інформацію про ППО в Черкасах та Одесі.