На Хмельниччині запровадили погодинні відключення світла

У Хмельницькій області зростає навантаження на електромережу, і наступає графік відключень

Станом на вечір 25 березня у Хмельницькій області відбувається суттєве зростання навантаження на електромережу. З метою зменшення цього навантаження було запроваджено графік погодинних відключень. Про це повідомлено в АТ "Хмельницькобленерго".

«Енергетики фіксують суттєвий зріст навантаження на електромережу. Якщо ситуація й далі залишатиметься такою, і споживачі не зменшать своє електроспоживання, будуть введені обмеження електропостачання», - зазначено в повідомленні.

У компанії "Хмельницькобленерго" попередили, що відключення будуть проводитись у дві черги. Згідно з опублікованим графіком, перша черга буде відключена вранці з 07:00 до 11:00, а друга черга - ввечері з 17:30 до 21:30, тільки під час пікового навантаження.

Також зазначається, що енергетики постійно відслідковують рівень навантаження на електромережу і будуть застосовувати графік тільки у разі потреби, щоб уникнути технологічних пошкоджень обладнання.

Нагадаю, вранці 22 березня російські загарбники здійснили масштабний обстріл території України, через що у всій країні було оголошено повітряну тривогу.

Внаслідок цього ворожого обстрілу з різних видів зброї, у численних українських містах, зокрема у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Хмельницькому та інших, пролунали вибухи. У деяких містах також відключилося електричне освітлення.

Нагадаємо, що унаслідок ракетної атаки Росії на об'єкти енергосистеми України в Сумській області тимчасово ввели графіки аварійних відключень в деяких районах.