На Івано-Франківщині прикордонники заборонили понад 20 туристичних маршрутів: деталі

Прикордонники заборонили 20+ туристичних маршрутів
Прикордонники заборонили 20+ туристичних маршрутів

Держприкордонна служба України (ДПСУ) оголосила про введення тимчасових обмежень у підйомі на гори Піп Іван, Бребенескул та понад 20 інших туристичних маршрутів. Це стосується прикордонного району Верховинського району Івано-Франківської області.

Нові обмеження пов'язані з посиленням прикордонного режиму і передбачають:

  • Заборону в'їзду в п'ятикілометрову прикордонну смугу з метою туризму, відпочинку, риболовлі, за винятком осіб, які мають спеціальний дозвіл від прикордонної служби або тимчасово проживають або працюють у цій зоні.
  • Заборону відвідування таких туристичних маршрутів як: урочища Погорілець, Гаджина, Подороватий, Угорські Скелі, полонини Кринта, Луковиця, Широка, Веснерка, гори Чавчин, Смотрин, Вухатий камінь, Піп Іван, Беребенскул, Пожижевська Мергул, Туркул, Мала Говерла, Берскул, Кострич, Явірник, Попадя, Масний Присліп, Гоїчна, Дуконя, Пнієв, озеро Марічайка та Кривопільський перевал.
  • Запобігання складанню транспортних засобів у більшому кількості ніж дві, довготривалі зупинки транспортних засобів тривалістю понад 20 хвилин, які не пов'язані з технічними несправностями, за винятком випадків, коли це роблять місцеві жителі і мають на це відповідні документи.

Нагадаємо, з 17 липня виїзд за кордон для військовозобов'язаних буде можливий лише за наявності військового квитка. Без цього документа прикордонники не дозволять перетинати кордон.

Читайте також