На Київському водосховищі оштрафували рибалку, який не мав при собі лінійки та ваг

Рибалка без лінійки та ваги
Рибалка без лінійки та ваги

Рибалку, який не мав інструментів для вимірювання маси та довжини виловленої риби, оштрафували на Київському водосховищі. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Інспектори виявили порушення правил любительського рибальства на Київському водосховищі поблизу села Сухолуччя Вишгородського району Київської області.

«Рибалка ловив рибу без необхідних інструментів для вимірювання маси та довжини виловлених екземплярів», – розповіли інспектори.

Екологічна інспекція пояснює, що це є порушенням Правил рибальства, оскільки риболовля без таких інструментів не дозволяє самостійно контролювати дотримання встановлених норм.

На порушника було складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною третьою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення правил рибальства»). За це накладено штраф.

Нагадуємо, що рибалити на території України можна лише з дотриманням всіх правил та норм риболовлі, - зазначає ДЕІ Столичного округу.

Також відомо, що Немирівським районним судом Вінницької області було задоволено позов Інспекції щодо стягнення компенсації з громадянина, який незаконно ловив рибу. Загальна сума стягненої шкоди становить 479 тис. 128 грн. Він наловив 247 штук різних видів риби. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Також, Волинський рибоохоронний патруль опублікував фотозвіт на своїй сторінці у Facebook, де показано, що вони не вживають конфісковану рибу самі та не продають її на базарі, а віддають її на благодійність.

Читайте також